top of page

Estetik Diş Hekimliği ve Gülüş Tasarımı



Estetik Diş Hekimliği dişleri ve daha güzel bir gülüşü ön plana çıkarmayı hedeflemektedir. Günümüzde kullandığımız dayanıklı, doğal ve estetik malzemeler sayesinde kolaylıkla uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Kusursuz bir gülümseme için dişlerin dizilimi, birbirleriyle uyumu, dişetlerinin  görünümü birlikte değerlendirilmeli ve kişiye özel en uygun tedavi bulunmalıdır.


Çeşme Gülüş Tasarımı, görünümü bozulmuş diş, dişetleri ile ilgili soruların düzeltilerek bireyin gereksinimine uygun doğal ve güzel bir şekle getirilmesi işlemidir. Estetik bir diş gülüş için neler yapabiliriz?


Çeşme Porselen Lamina Uygulaması


Dişlerin ön yüzeylerine hafif bir aşındırma yaparak bazen de hiç aşındırma yapmadan hazırlanan yaprak porselenlerin yapıştırılması işlemidir.

Full Porselen Kaplamalar


Full Seramik ,IPS E-Max,Empress Tamamen seramik ,ışık geçirgenliği olan mükemmel estetik kaplamalardır. Tüm diş yüzeylerini kaplarlar.

Estetik Dolgular


Dişlerdeki ufak estetik problemler kompozit dolgular ile daha kolay ve hızlı çözüm bulabilir. Dişten çok az aşındırma yapıldığı için kolay, ağrısız ve estetik bir tedavi yöntemidir. Sık karşılaşılan durumlardan dişler arasında görülen boşluklar kapatılabilir, kısa olan dişler uzatılabilir ve daha güzel bir görünüm elde edilebilir. Bonding dediğimiz bu tedavi yöntemi ağrısızdır ve genellikle anestezi gerekmeden uygulanır.

Zirkonyum Kaplamalar


Ön ve arka bölgede kullanılan metal alt yapılı kaplamalar göre daha estetik ve doku uyumlu uygulamalardır. Işık geçirgenlikleri olan çok estetik kaplamalardır. Çeşme zirkonyum diş uygulamaları estetik diş hekimliğinin en estetik uygulamalarındandır , tedavi süresi 1 hafta olup işlem lokal anestezi ile uygulanır.

Diş Beyazlatma 


Çeşme Diş Beyazlama işlemi 2 şekilde yapılabilir, ofis tipi ve ev tipi. Ev tipi beyazlatma dişlerin ölçüsü alınır hastaya özel bir plak hazırlanır. Plak içine beyazlatma ajanı uygulanıp plaklar ağıza takılır 6-8 saat kullanılır.İstenilen beyazlığa ulaşıncaya kadar devam edilir. Ofis tipi beyazlatma klinik ortamında diş hekimi tarafından yapılır. Dişler bariyerle korunur ve ardından özel bir beyazlatma ajanı uygulanır. Lazer ile aktive edilir.

bottom of page